Energie vergelijken Stadskanaal Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Stadskanaal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stadskanaal? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Stadskanaal.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €258

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Stadskanaal? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.602,85
3 jaar EnergieFlex €110 €3,06 €1.722,85
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.842,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Stadskanaal”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Stadskanaal:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Stadskanaal die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Oxxio.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Stadskanaal? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Stadskanaal zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk serieuze welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €192

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stadskanaal zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Buinen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Stadskanaal


Vind de goedkoopste energie in Stadskanaal

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Stadskanaal (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vriendelijke service
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs stroom
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede medewerkers
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jaar vast of variabel
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Stadskanaal

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Stadskanaal? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je meteen de meest voordelige gasmaatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen uit de regio (Stadskanaal). Een voordelige partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Dongjum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Stadskanaal.