Energie vergelijken Steendam Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Steendam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Steendam? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Hier tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Steendam.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €209

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Steendam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.603,35
3 jaar Green Choice €210 €5,83 €1.723,35
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.843,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze tool vergelijk je razendsnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Steendam”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Steendam:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Steendam waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Steendam? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Steendam zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren immense welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €147

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Steendam zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nieuwe Niedorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt nu de meest goedkope energieleverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Steendam


Zo vind je de goedkoopste energie in Steendam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Steendam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online account
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Steendam

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Steendam? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je makkelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Slochteren). Een goedkope leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Drachtstercompagnie.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Slochteren.