Energie vergelijken Ter Apel Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Ter Apel? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Clean Energy en Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ter Apel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Ter Apel.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €261

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ter Apel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.606,00
3 jaar Essent €420 €11,67 €1.726,00
5 jaar Essent €0 €0 €1.846,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Ter Apel”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Ter Apel:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Ter Apel waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ter Apel? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In Ter Apel zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €223

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ter Apel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Noorbeek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de meest betaalbare stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ter Apel


Zo vind je de goedkoopste energie in Ter Apel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Ter Apel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Online verbruik inzien
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstaphulp
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Direct overstappen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ter Apel

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ter Apel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij in minder dan een minuut de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Vlagtwedde). Een geschikte leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eenum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Vlagtwedde.