Energie vergelijken Ter Apelkanaal Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Ter Apelkanaal? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Budget Energie of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ter Apelkanaal? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Hier lees je alle details over stroom, gas en licht in Ter Apelkanaal.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €237

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ter Apelkanaal? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.606,05
3 jaar Eneco €110 €3,06 €1.726,05
5 jaar Eneco €0 €0 €1.846,05

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Ter Apelkanaal”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ter Apelkanaal:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Ter Apelkanaal met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energiedirect.nl.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ter Apelkanaal? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Ter Apelkanaal is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders kunnen een aanbod doen met speciale welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €293

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ter Apelkanaal zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Noord-Scharwoude.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ter Apelkanaal


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ter Apelkanaal

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Ter Apelkanaal (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ter Apelkanaal

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ter Apelkanaal? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij moeiteloos de meest goedkope aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Vlagtwedde). Een passende maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Eerbeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Vlagtwedde.