Energie vergelijken Terheijden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Terheijden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als bijvoorbeeld Budget Energie en Pure Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Terheijden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier vind je praktische info over stroom, gas en licht in Terheijden.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €246

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Terheijden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.606,30
3 jaar EnergieFlex €160 €4,44 €1.726,30
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.846,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Terheijden”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Terheijden:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Terheijden waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Greenchoice.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Terheijden? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Terheijden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk daverende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €283

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Terheijden zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Noordeloos.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Terheijden


Vind de goedkoopste energie in Terheijden

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Terheijden (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik aanpassen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel overstappen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Terheijden

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Terheijden? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in minder dan een minuut de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Drimmelen). Een aantrekkelijke leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eeserveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Drimmelen.