Energie vergelijken Tersoal Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Tersoal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Tersoal? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vind je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Tersoal.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €227

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Tersoal? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €110 €9,17 €1.606,80
3 jaar Qurrent €260 €7,22 €1.726,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.846,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Tersoal”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Tersoal:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Tersoal waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tersoal? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Tersoal zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren goede welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €254

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Tersoal zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Noordwolde.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Tersoal


Overstappen naar de goedkoopste energie in Tersoal

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Tersoal (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Tersoal

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Tersoal? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij snel de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Egmond aan Zee.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.