Energie vergelijken Tjalleberd Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Tjalleberd? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Clean Energy en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Tjalleberd? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Tjalleberd.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €269

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tjalleberd? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.607,75
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.727,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.847,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Tjalleberd”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Tjalleberd:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Tjalleberd waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Tjalleberd? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Tjalleberd is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw serieuze welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €280

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tjalleberd zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oeffelt.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Tjalleberd


Ontdek de goedkoopste energie in Tjalleberd

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Tjalleberd (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Tjalleberd

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Tjalleberd? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je in minder dan een minuut de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Heerenveen). Een geschikte gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Elsendorp.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Heerenveen.