Energie vergelijken Tjerkgaast Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Tjerkgaast? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als Energieflex en Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tjerkgaast? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting. Is het nieuw voor jou? Hier blader je door alle details over gas, stroom en licht in Tjerkgaast.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €236

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Tjerkgaast? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.607,80
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.727,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.847,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Tjerkgaast”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Tjerkgaast:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Tjerkgaast met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Tjerkgaast? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Tjerkgaast is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met speciale welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €164

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Tjerkgaast zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oegstgeest.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest goedkope aanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tjerkgaast


Vind de goedkoopste energie in Tjerkgaast

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Tjerkgaast (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Tjerkgaast

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Tjerkgaast? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je gemakkelijk de voordeligste leverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenuit de regio (De Friese Meren). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Elshout.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.