Energie vergelijken Tolkamer Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Tolkamer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. Energiedirect.nl of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tolkamer? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website vind je alle info over stroom, gas en licht in Tolkamer.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €246

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Tolkamer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.608,05
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.728,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.848,05

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tolkamer”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Tolkamer:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Tolkamer met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Tolkamer? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Tolkamer is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden vaak daverende welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €242

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Tolkamer zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Oijen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tolkamer


Zo vind je de goedkoopste energie in Tolkamer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Tolkamer (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstaphulp
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verbruik advies
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Tolkamer

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Tolkamer? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je direct de goedkoopste leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Rijnwaarden). Een geschikte leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Emmen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Rijnwaarden.