Energie vergelijken Tzummarum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Tzummarum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tzummarum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je direct de goedkoopste energie. Per leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Tzummarum.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €227

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Tzummarum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.609,05
3 jaar NLE €390 €10,83 €1.729,05
5 jaar NLE €0 €0 €1.849,05

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Tzummarum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Tzummarum:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Tzummarum waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Tzummarum? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Tzummarum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers geven namelijk speciale welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €163

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tzummarum zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Olterterp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tzummarum


Zo vind je de goedkoopste energie in Tzummarum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Tzummarum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online verbruik inzien
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Behulpzame service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste & variabele prijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Behulpzame service
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Overstapservice
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Tzummarum

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Tzummarum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij gelijk de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Franekeradeel). Een passende gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Erp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Franekeradeel.