Energie vergelijken Uitwellingerga Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Uitwellingerga? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals Budget Energie of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Uitwellingerga? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vind je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Uitwellingerga.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €259

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Uitwellingerga? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €240 €20 €1.609,70
3 jaar Oxxio €200 €5,56 €1.729,70
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.849,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met deze website vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Uitwellingerga”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Uitwellingerga:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Uitwellingerga die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Clean Energy.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Uitwellingerga? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Uitwellingerga is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven jouw huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €219

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Uitwellingerga zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Oostburg.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw situatie. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Uitwellingerga


Vind de goedkoopste energie in Uitwellingerga

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Uitwellingerga (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Hulp bij overstappen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Uitwellingerga

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Uitwellingerga? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je binnen een paar seconden de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een passende partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Ewijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.