Energie vergelijken Uitwijk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Uitwijk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Uitwijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Uitwijk.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €180

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Uitwijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.609,75
3 jaar Qurrent €210 €5,83 €1.729,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.849,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Uitwijk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Uitwijk:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Uitwijk waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Uitwijk? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Uitwijk is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk formidabele welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €249

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Uitwijk zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oostdijk.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Uitwijk


Ontdek de goedkoopste energie in Uitwijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Uitwijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede service
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Behulpzame service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Uitwijk

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Uitwijk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gelijk de meest voordelige leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Woudrichem). Een passende gas leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Exloërveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Woudrichem.