Energie vergelijken Valthe Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Valthe? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals E.ON en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Valthe? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle info over gas, stroom en licht in Valthe.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €217

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Valthe? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €120 €10 €1.610,60
3 jaar Essent €380 €10,56 €1.730,60
5 jaar Essent €0 €0 €1.850,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze website vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Valthe”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Valthe:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Valthe die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Valthe? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Valthe is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders stunten met formidabele welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €272

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Valthe zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oosthem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Valthe


Overstappen naar de goedkoopste energie in Valthe

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Valthe (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstaphulp
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel oversluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Valthe

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Valthe? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij binnen mum van tijd de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Borger-Odoorn). Een geschikte partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Fochteloo.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Borger-Odoorn.