Energie vergelijken Valthermond Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Valthermond? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Energieflex of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Valthermond? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over gas, stroom en licht in Valthermond.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €269

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Valthermond? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.610,65
3 jaar Eneco €390 €10,83 €1.730,65
5 jaar Eneco €0 €0 €1.850,65

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Valthermond”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Valthermond:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Valthermond waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Valthermond? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Valthermond is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden je daverende welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €228

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Valthermond zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oosthuizen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope maatschappij voor jou. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Valthermond


Overstappen naar de goedkoopste energie in Valthermond

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Valthermond (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Goede klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede medewerkers
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Valthermond

Het verbruik van gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Valthermond? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je moeiteloos de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Borger-Odoorn). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Follega.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Borger-Odoorn.