Energie vergelijken Varik Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Varik? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals bijv. Vrijopnaam en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Varik? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Varik.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €214

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Varik? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.610,70
3 jaar NLE €400 €11,11 €1.730,70
5 jaar NLE €0 €0 €1.850,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vlot en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Varik”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Varik:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Varik met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Varik? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Varik zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren doorgaans sublieme welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €213

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Varik zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oostkapelle.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Varik


Ontdek de goedkoopste energie in Varik

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Varik (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Online verbruik inzien
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Aangename service
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Varik

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Varik? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je eenvoudig de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Neerijnen). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Folsgare.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Neerijnen.