Energie vergelijken Veenendaal Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Veenendaal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals DELTA of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Veenendaal? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Veenendaal.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €232

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Veenendaal? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.611,00
3 jaar Energiedirect.nl €140 €3,89 €1.731,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.851,00

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Veenendaal”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Veenendaal:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Veenendaal waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vrijopnaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Veenendaal? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Veenendaal zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hebben gewoonlijk fantastische welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €197

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Veenendaal zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oostzaan.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Veenendaal


Overstappen naar de goedkoopste energie in Veenendaal

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Veenendaal (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Behulpzame service
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Diverse prijsafspraken
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Inzicht in je verbruik
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele of vaste prijs
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Veenendaal

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Veenendaal? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij in luttele seconden de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Veenendaal). Een betaalbare organisatie ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Frederiksoord.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Veenendaal.