Energie vergelijken Veenhuizen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Veenhuizen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals bijv. Engie of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Veenhuizen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier blader je door alle info over stroom, gas en licht in Veenhuizen.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €243

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Veenhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.611,05
3 jaar Delta €150 €4,17 €1.731,05
5 jaar Delta €0 €0 €1.851,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Veenhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Veenhuizen:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Veenhuizen met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Veenhuizen? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Veenhuizen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met interessante welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €235

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Veenhuizen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Ootmarsum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Veenhuizen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Veenhuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Veenhuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede medewerkers
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele gasprijzen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Veenhuizen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Veenhuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij gemakkelijk de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Noordenveld). Een voordelige gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Friens.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Noordenveld.