Energie vergelijken Veeningen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Veeningen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomaanbieders als E.ON en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Veeningen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Veeningen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €186

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Veeningen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.611,10
3 jaar Budget Energie €160 €4,44 €1.731,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.851,10

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Veeningen”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Veeningen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Veeningen waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Veeningen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Veeningen is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers geven jouw enorme welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €253

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Veeningen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Opeinde.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw situatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Veeningen


Vind de goedkoopste energie in Veeningen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Veeningen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette service
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette service
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Overstapservice
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Meerdere contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Veeningen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Veeningen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je gemakkelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven uit de regio (De Wolden). Een aantrekkelijke organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Frieschepalen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente De Wolden.