Energie vergelijken Venebrugge Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Venebrugge? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Allure Energie of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Venebrugge? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Advies nodig? Via deze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Venebrugge.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €209

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Venebrugge? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.611,85
3 jaar NLE €310 €8,61 €1.731,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.851,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Venebrugge”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Venebrugge:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Venebrugge waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Venebrugge? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Venebrugge is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hanteren sensationele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €282

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Venebrugge zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Ossenisse.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Venebrugge


Vind de goedkoopste energie in Venebrugge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Venebrugge (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Behulpzame service
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Venebrugge

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Venebrugge? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij zonder moeite de meest betaalbare gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Hardenberg). Een aantrekkelijke maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Gassel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hardenberg.