Energie vergelijken Volendam Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Volendam? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen als Allure Energie of Vattenfall. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Volendam? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Volendam.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €254

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Volendam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.613,65
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.733,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.853,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Volendam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Volendam:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Volendam waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Volendam? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Volendam zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hanteren serieuze welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €218

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Volendam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Oudeschip.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Volendam


Vind de goedkoopste energie in Volendam

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Volendam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Volendam

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Volendam? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij nu de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Edam-Volendam). Een betaalbare organisatie ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Giessenburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Edam-Volendam.