Energie vergelijken Voorschoten Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Voorschoten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Energiedirect.nl en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Voorschoten? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Voorschoten.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €266

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Voorschoten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €180 €15,00 €1.613,90
3 jaar Delta €400 €11,11 €1.733,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.853,90

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Voorschoten”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Voorschoten:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Voorschoten waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Voorschoten? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Voorschoten is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren sublieme welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €262

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Voorschoten zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oudkarspel.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij die past bij jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Voorschoten


Vind de goedkoopste energie in Voorschoten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Voorschoten (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Aangename service
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Meerdere contracten
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Voorschoten

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Voorschoten? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je meteen de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Voorschoten). Een voordelige aanbieder gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Gilze.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Voorschoten.