Energie vergelijken Vriezenveen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Vriezenveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Vriezenveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Vriezenveen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €255

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Vriezenveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.614,60
3 jaar Vattenfall €220 €6,11 €1.734,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.854,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Vriezenveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Vriezenveen:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Vriezenveen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Vriezenveen? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Vriezenveen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je verrassende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €241

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Vriezenveen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Paasloo.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Vriezenveen


Ontdek de goedkoopste energie in Vriezenveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Vriezenveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel overstappen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online account
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Behulpzame service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Vriezenveen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Vriezenveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Twenterand). Een interessante organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Gorssel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Twenterand.