Energie vergelijken Waaksens Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Waaksens? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als Eneco en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Waaksens? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier blader je door handige info over gas, stroom en licht in Waaksens.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €175

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Waaksens? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.615,05
3 jaar Energiedirect.nl €310 €8,61 €1.735,05
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.855,05

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Waaksens”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Waaksens:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Waaksens met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Waaksens? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Waaksens is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hanteren serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €159

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Waaksens zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Paterswolde.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Waaksens


Overstappen naar de goedkoopste energie in Waaksens

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Waaksens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Termijnbedrag wijzigen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verschillende contracten
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Aangename service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
1 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Sympatieke service
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
1 jarig contract
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Waaksens

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Waaksens? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je in minder dan een minuut de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een interessante maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Gramsbergen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Littenseradiel.