Energie vergelijken Waardenburg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Waardenburg? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Anode Energie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Waardenburg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Waardenburg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €223

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Waardenburg? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.615,30
3 jaar Eneco €360 €10 €1.735,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.855,30

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Waardenburg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Waardenburg:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Waardenburg waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Waardenburg? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Waardenburg is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen werken met gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €206

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Waardenburg zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Pernis.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Waardenburg


Stap over naar de goedkoopste energie in Waardenburg

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Waardenburg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Charmante service
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Waardenburg

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Waardenburg? Met behulp van onze gas-vergelijker check je zonder moeite de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Neerijnen). Een passende partij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Grevenbicht.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Neerijnen.