Energie vergelijken Walem Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Walem? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan aanbieders van stroom als Eneco en Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Walem? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Walem.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €202

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Walem? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €120 €10 €1.615,85
3 jaar Essent €150 €4,17 €1.735,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.855,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Walem”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Walem:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Walem waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Walem? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Walem is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen werken met prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €140

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Walem zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Pingjum.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Walem


Profiteer van de goedkoopste energie in Walem

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Walem (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede klantenservice
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Direct overstappen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Walem

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Walem? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder problemen de meest betaalbare aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Valkenburg aan de Geul). Een geschikte gas leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Grolloo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Valkenburg aan de Geul.