Energie vergelijken Wessem Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wessem? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomleveranciers als Budget Energie of Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wessem? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wessem.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €206

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wessem? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.618,25
3 jaar Eneco €310 €8,61 €1.738,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.858,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wessem”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wessem:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Wessem die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van MAIN Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Wessem? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Wessem is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven jouw reusachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €246

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wessem zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Rha.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wessem


Vind de goedkoopste energie in Wessem

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Wessem (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel oversluiten
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wessem

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wessem? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen mum van tijd de goedkoopste gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Maasgouw). Een passende maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Haringhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Maasgouw.