Energie vergelijken Wijhe Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wijhe? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als bijvoorbeeld UnitedConsumers of Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wijhe? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier lees je handige info over gas, stroom en licht in Wijhe.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €255

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Wijhe? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.620,55
3 jaar Vattenfall €130 €3,61 €1.740,55
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.860,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wijhe”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Wijhe:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Wijhe met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Qurrent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wijhe? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Wijhe is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden je formidabele welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €159

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wijhe zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Rottevalle.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jou. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wijhe


Profiteer van de goedkoopste energie in Wijhe

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Wijhe (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wijhe

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wijhe? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je snel & overzichtelijk de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Olst-Wijhe). Een voordelige gas leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heijen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Olst-Wijhe.