Energie vergelijken Wiuwert Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Wiuwert? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Vrijopnaam of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wiuwert? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je handige info over stroom, gas en licht in Wiuwert.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €189

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wiuwert? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €160 €13,33 €1.622,80
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.742,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.862,80

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je snel & moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wiuwert”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Wiuwert:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Wiuwert waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wiuwert? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Wiuwert zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak huizenhoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €257

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wiuwert zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Scharnegoutum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wiuwert


Stap over naar de goedkoopste energie in Wiuwert

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Wiuwert (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wiuwert

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wiuwert? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je probleemloos de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een interessante organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heusden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.