Energie vergelijken Wjelsryp Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wjelsryp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals Eneco en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wjelsryp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per leverancier ontdek je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wjelsryp.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €272

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wjelsryp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.622,85
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.742,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.862,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wjelsryp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Wjelsryp:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Wjelsryp waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wjelsryp? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Wjelsryp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk verrassende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €242

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wjelsryp zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Scharsterbrug.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest aantrekkelijke leverancier voor jou. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wjelsryp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wjelsryp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wjelsryp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wjelsryp

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wjelsryp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je in luttele seconden de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een geschikte maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Heveadorp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Littenseradiel.