Energie vergelijken Woensdrecht Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Woensdrecht? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals bijv. E.ON en Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Woensdrecht? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Woensdrecht.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €214

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Woensdrecht? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.622,90
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.742,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.862,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Woensdrecht”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Woensdrecht:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Woensdrecht waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Woensdrecht? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Woensdrecht zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden vaak prachtige welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €213

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Woensdrecht zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Scharwoude.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Woensdrecht


Stap over naar de goedkoopste energie in Woensdrecht

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Woensdrecht (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik advies
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Woensdrecht

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Woensdrecht? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen mum van tijd de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Woensdrecht). Een voordelige maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Heythuysen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Woensdrecht.