Energie vergelijken Zandeweer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Zandeweer? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals E.ON of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zandeweer? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Direct meer informatie lezen? Hier tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Zandeweer.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €214

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Zandeweer? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.624,65
3 jaar Vattenfall €310 €8,61 €1.744,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.864,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Zandeweer”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Zandeweer:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Zandeweer die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vrijopnaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zandeweer? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Zandeweer zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak sensationele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €176

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zandeweer zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Sebaldeburen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Zandeweer


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zandeweer

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Zandeweer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zandeweer

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zandeweer? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je nu de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Eemsmond). Een voordelige gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Holwerd.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Eemsmond.