Energie vergelijken Zuid-Holland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zuid-Holland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals UnitedConsumers en NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zuid-Holland? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Hier check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Zuid-Holland.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €221

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zuid-Holland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.628,10
3 jaar Qurrent €360 €10 €1.748,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.868,10

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Zuid-Holland”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuid-Holland:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Zuid-Holland waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Vrijopnaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zuid-Holland? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Zuid-Holland is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen werken met hoge welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €193

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zuid-Holland zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Spijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zuid-Holland


Zo vind je de goedkoopste energie in Zuid-Holland

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zuid-Holland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Verschillende contracten
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Contract wijzigen
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstapservice
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Zuid-Holland

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zuid-Holland? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je binnen mum van tijd de meest voordelige gasmaatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Zuid-Holland). Een voordelige aanbieder gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Jisp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Zuid-Holland.