Energie vergelijken Zuidbroek Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Zuidbroek? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Allure Energie of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zuidbroek? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Zuidbroek.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €261

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zuidbroek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.626,60
3 jaar Oxxio €380 €10,56 €1.746,60
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.866,60

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Zuidbroek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuidbroek:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Zuidbroek met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zuidbroek? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Zuidbroek zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden vaak enorme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €207

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Zuidbroek zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Skingen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de voordeligste aanbieder voor jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zuidbroek


Vind de goedkoopste energie in Zuidbroek

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zuidbroek (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Zuidbroek

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zuidbroek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij moeiteloos de meest goedkope maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Menterwolde). Een interessante aanbieder gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Huizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Menterwolde.