Energie vergelijken Zuidermeer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Zuidermeer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals E.ON of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zuidermeer? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Zuidermeer.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €239

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zuidermeer? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.626,70
3 jaar Green Choice €400 €11,11 €1.746,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.866,70

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidermeer”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuidermeer:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Zuidermeer waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Zuidermeer? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Zuidermeer zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden vaak reusachtige welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €243

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Zuidermeer zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Slappeterp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zuidermeer


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zuidermeer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Zuidermeer (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Aangename service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Contract wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijke service
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zuidermeer

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zuidermeer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je vandaag nog de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Koggenland). Een voordelige gasmaatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hulsberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Koggenland.