Energie vergelijken Zwaag Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Zwaag? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zwaag? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Zwaag.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €187

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zwaag? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.627,60
3 jaar Vattenfall €260 €7,22 €1.747,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.867,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Zwaag”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zwaag:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Zwaag waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zwaag? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Zwaag zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak gigantische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €170

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zwaag zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Snelrewaard.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste stroomaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zwaag


Ontdek de goedkoopste energie in Zwaag

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Zwaag (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verschillende contracten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verschillende contracten
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele gasprijs
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zwaag

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zwaag? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je makkelijk de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Hoorn). Een voordelige organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken IJsselmuiden.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Hoorn.