Energie vergelijken Zwaanshoek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zwaanshoek? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zwaanshoek? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je alle details over stroom, gas en licht in Zwaanshoek.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €215

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Zwaanshoek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €240 €20 €1.627,70
3 jaar NLE €280 €7,78 €1.747,70
5 jaar NLE €0 €0 €1.867,70

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Zwaanshoek”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zwaanshoek:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Zwaanshoek waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Zwaanshoek? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Zwaanshoek zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk gigantische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €128

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zwaanshoek zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Soerendonk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zwaanshoek


Stap over naar de goedkoopste energie in Zwaanshoek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zwaanshoek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Contract wijzigen
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zwaanshoek

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zwaanshoek? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je nu de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Haarlemmermeer). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken IJzendijke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Haarlemmermeer.