Energie vergelijken Zweins Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Zweins? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Clean Energy en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zweins? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Zweins.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €254

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Zweins? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.628,15
3 jaar Vattenfall €370 €10,28 €1.748,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.868,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zweins”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Zweins:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Zweins die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zweins? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Zweins zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden vaak formidabele welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €140

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zweins zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Spaarndam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jou. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zweins


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zweins

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zweins (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Sympatieke service
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Simpele voorwaarden
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Zweins

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zweins? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je probleemloos de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Franekeradeel). Een betaalbare partij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Ittervoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Franekeradeel.