Energie vergelijken Zwijndrecht Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Zwijndrecht? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals DELTA of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zwijndrecht? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van elke verstrekker tref je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Zwijndrecht.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €195

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zwijndrecht? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.628,25
3 jaar Eneco €390 €10,83 €1.748,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.868,25

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Zwijndrecht”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zwijndrecht:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Zwijndrecht met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Zwijndrecht? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Zwijndrecht zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk interessante welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €284

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zwijndrecht zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Spanga.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zwijndrecht


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zwijndrecht

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Zwijndrecht (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede medewerkers
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel overstappen
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Zwijndrecht

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zwijndrecht? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je eenvoudig de meest betaalbare gas aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Zwijndrecht). Een interessante leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Jabeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Zwijndrecht.