Energie vergelijken Zwolle Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Zwolle? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zwolle? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Zwolle.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €204

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zwolle? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.628,35
3 jaar Oxxio €410 €11,39 €1.748,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.868,35

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zwolle”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zwolle:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Zwolle waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zwolle? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Zwolle zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen stunten met hoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €232

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zwolle zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Spannum.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zwolle


Vind de goedkoopste energie in Zwolle

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Zwolle (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Charmante service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Charmante service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Overstapservice
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Zwolle

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zwolle? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je snel & overzichtelijk de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Zwolle). Een voordelige partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Jellum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Zwolle.